Kategoria: Dania z drobiu
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek, majeranek, oregano
Wskazówki
- Filety kroimy na pół, aby uzyskać cieńsze kotlety. Oprószamy przyprawami i smażymy na oleju w rondlu. Po usmażeniu mięso wyjmujemy na talerz, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy.
- W tym samym rondlu smażymy posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażmy dalej, aż warzywa zmiękną. Podlewamy je rosołem, dodajemy śmietanę i serek topiony. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż ser się rozpuści, a sos zredukuje do pożądanej konsystencji.
- W garnku z osoloną wodą gotujemy brokuł podzielony na małe cząstki.
- Na końcu doprawiamy sos solą i pieprzem i dodajemy do sosu mięso i brokuły. Dusimy wszystko razem kilka minut. Danie podajemy z ryżem lub z kaszą. Smacznego!