Schab wolno pieczony

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 2 godz. 20 min.

Schab pieczony w niskiej temperaturze może zostać podany na ciepło, jako danie obiadowe, jak również na zimno, w roli wędliny.

Składniki

0/2 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodka papryka, sól, pieprz i listki laurowe

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Przyprawy: rozmaryn, tymianek, czosnek granulowany, słodką paprykę, sól i pieprz mieszamy. Mieszanką przypraw nacieramy schab i odkładamy go na około 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
  • Piekarnik nagrzewamy do temperatury 100°C.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i na dużym ogniu przez około 2 minuty, obsmażamy mięso z każdej strony. Schab obkładamy listkami laurowymi i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy go do piekarnika i pieczemy przez około 2 godziny.
  • Po wyjęciu z piekarnika, odstawiamy mięso na około15 minut i dopiero po tym czasie kroimy. Smacznego!

Dodaj komentarz