Kategoria: Sałatki
Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
40 min.
Pyszna, kolorowa sałatka, idealna na kolacje i świetna na lunch do pracy. Skusisz się?
Składniki
Dostosuj porcje
- Składniki na marynatę do mięsa
- Składniki na sos
Wskazówki
- Piersi z kurczak kroimy na pół, aby uzyskać płaskie filety. W misce przygotowujemy marynatę do mięsa. Wlewamy olej, dodajemy przyprawy, wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy. Jajka gotujemy na twardo. Zamarynowane mięso grillujemy na patelni i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
- W miseczkę mieszamy wszystkie składnik na sos: jogurt, majonez, musztardę, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy wszystko i odstawiamy.
- Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Odcedzamy kukurydzę z zalewy. Ugotowane jajka i zgrillowanego kurczaka kroimy w kosteczkę, a ogórka w półplasterki. Dymkę drobno kroimy.
-