Kategoria: Dania mączne, Desery, Śniadania
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Dzisiaj mam dla Was przepis na letni obiad. Naleśnikowy makaron z truskawkami, mniam 🙂 czy może być coś lepszego?
Składniki
Dostosuj porcje
-
Ciasto naleśnikowe
- Dodatkowo
Wskazówki
- Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy olej. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
- Truskawki blendujemy z cukrem pudrem.
- Naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w paseczki. Przekładamy na talerz. Naleśnikowy makaron polewamy sosem truskawkowym, dekorujemy owocami i serkiem waniliowym. Podajemy od razu. Smacznego!