Kategoria: Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
15 min.
Czas całkowity:
30 min.
Co powiesz na grillowany ser camembert? Polecam, zwłaszcza jeżeli wśród zaproszonych osób znajdują się wegetarianie.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Sos czosnkowy
- Inne składniki
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania sosu czosnkowo-ziołowego. Do miseczki wkładamy majonez, jogurt, posiekane świeże zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
- Rukolę skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy i odstawiamy. Kromki chleba tostowego skrapiamy oliwą.
- Ser camembert grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. Ostrożnie przekładamy na drugą stronę, aby skórką nie pękła. W samym czasie przygotowujemy na grillu grzanki.
- Na talerzu układamy grzankę, na niej kładziemy ser camembert. Całość zasypujemy listkami rukoli, orzechami włoskimi i suszoną żurawiną. Podajemy natychmiast, aby ser był płynny w środku. Smacznego!