Kategoria: Dania główne, Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie
Ilość:
1 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
45 min.
Kaszanka jest jedną z popularniejszych polskich potraw przyrządzanych na grillu. Przygotowywana bezpośrednio na ruszcie potrafi pękać, dlatego dzisiaj proponuję przepis na grillowaną kaszankę w cebuli.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Z nieobranej cebuli ścinamy z góry około 2 cm. Łyżką wydrążamy cebule tak, aby zostały dwie warstwy. Wykrojoną ze środka cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju.
- Z kaszanki zdejmujemy osłonkę i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy kaszankę do przesmażonej cebuli i chwile smażymy, następnie dodajemy drobno pokrojone jabłko. Farsz doprawiamy, ketchupem, majerankiem i przyprawą grillową.
- Do farszu dodajemy część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieszczamy w cebulach. Górę posypujemy startym wędzonym serem.
-