Kategoria: Coś słodkiego, Desery
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 10 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
30 min.
Deser w stylu azjatyckim 🙂 mniam
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na ciasto
- Dodatkowo
Wskazówki
- Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy za pomocą rózgi, aż powstanie jednolita masa i odstawiamy na 10-15 minut.
- Banany obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż, a następnie każdą połówkę na 3 kawałki.
- Rozgrzewany olej w rondelku. Kawałki banana zanurzamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Smażymy, aż ciasto nabierze złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku. Orzechy prażymy na patelni i siekamy.
- Banany układamy na talerzu, dodajemy gałkę lodów, posypujemy wiórkami kokosowymi, prażonymi orzechami i polewamy miodem. Smacznego!