Kategoria: Sałatki
Ilość:
2 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Lunch do pracy 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
-
Sos winegret
- Składniki sałatki
Wskazówki
- Wszystkie składniki na sos wkładamy do słoiczka. Słoiczek zakręcam i energicznie potrząsamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Sos rozlewamy do dwóch słoików w których będziemy układać warstwowo warzywa.
- Ogórki nie obieramy ze skórki, kroimy w "spaghetti" temperówką do warzyw, jeżeli nie macie pokrójcie w półplasterki. Pomidorki kroimy na pół, fetę w kostkę, czerwoną cebulkę w piórka.
- Warzywa układamy w słoiku w następującej kolejności: ogórek, pomidorki, feta, cebula i oliwki. Przed podaniem delikatnie mieszamy przekręcając słoikiem. Sałatka smakuje świetnie z podpłomykiem lub czosnkową bułeczką. Smacznego!