Trufle czekoladowo-malinowe

Ilość: 6 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 3 godz. Czas całkowity: 3 godz. 20 min.

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wlewamy do rondelka śmietanę i dodajemy cukier. Mieszamy, aż śmietana się zagotuje, a cukier rozpuści.
  • Zdejmujemy rondelek z ognia, dodajemy masło, pokruszoną czekoladę i likier. Mieszamy, aż wszystko się rozpuści i połączy. Jak masa wystygnie, wstawiamy rondelek do lodówki na minimum 2,5 godziny, (ja często zostawiam na noc i kończę robić trufle rano dnia następnego).
  • Po schłodzeniu masa będzie twarda. Małą łyżeczką nabieramy porcję masy i w dłoniach formujemy kuleczkę, a następnie obtaczamy ją w liofilizowanej malinie w proszku. Smacznego!

Notatki

Z porcji wychodzi około 30 kuleczek.

Dodaj komentarz