Schab w sosie cebulowym

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 30 min.

Schab w sosie cebulowym to świetny pomysł na obiad. Jest bardzo prosty do zrobienia, a do jego przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Schab kroimy na plastry. Mięs posypujemy sola, pieprzem, słodką i ostrą papryką. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na mocnym ogniu z obu stron do lekkiego zrumienienia.
  • Cebulę obieramy, kroimy w pół plasterki i dodajemy do mięsa. Wszystko razem smażymy, a następnie zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy ziele angielskie, listki laurowe i gotujemy pod przykryciem około godziny.
  • Mięso przesuwamy na bok, dodajemy do sosu wodę z mąką i gotujemy jeszcze około 5 minut.
  • Schab podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem śląskie kluski i buraczki. Smacznego!

Dodaj komentarz