Zaczynamy od gotowania jajek na twardo.
Na tacy, na której będziemy serwować sałatkę układamy krakersy, u mnie zmieściło się ich 15. Do miseczki ścieramy na drobnej tarce żółty ser, dokładamy do niego kukurydzę, dodajemy 2 łyżki majonezu, pieprz i mieszamy. Wykładamy powstałą masę po łyżeczce na każdego krakersa.
Przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Tuńczyka odsączamy i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i pieprzem. Wykładamy powstałą pastę tuńczykową po łyżeczce na każdego krakersa.
Układamy trzecią, ostatnią warstwę krakersów. Oddzielamy białka od żółtek. Do miseczki ścieramy na drobnej tarce białka, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz. Mieszamy i wykładamy na krakersy.
Na końcu ozdabiamy sałatkę. Żółtka ścieramy na drobnej tarce na masę z białek i posypujemy szczypiorkiem. Sałatkę chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego!