Kategoria: Sałatki
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
50 min.
W czasach licealnych chodziłam ze znajomymi do baru „Camel”, który mieścił się w bramie przy Krakowskim Przedmieściu w Lublinie. Podawali tam pyszne hamburgery i sałatki. Dzisiaj już tego baru nie ma, a ja, metodą prób i błędów, staram się odtworzyć smak mojej ulubionej sałatki z szynką.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Kapustę drobno szatkujemy. Odcedzamy kukurydzę z zalewy. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę, ogórka w półplasterki lub plasterki, a szynkę konserwową w paseczki.
- Mieszamy wszystkie składniki sałatki w dużej misce i dodajemy majonez z ziołami prowansalskimi. Doprawiamy pieprzem, solą i odstawiamy sałatkę do lodówki na pół godziny, żeby smaki się połączyły. Smacznego!