Kotlety siekane z indyka

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Jeżeli nie jedliście jeszcze takich kotletów, to polecam! Z pewnością Wam posmakują.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W misce mieszamy wszystkie składniki na kotlety: mięso, drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę, paprykę, posiekany szczypiorek, jajka, mąkę i doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wszystko mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
  • Za pomocą łyżki wykładamy masę na rozgrzany olej. Smażymy kotlety na złoty kolor z każdej strony.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi patisonami. Smacznego!

Dodaj komentarz