Kotlety siekane z indyka
Jeżeli nie jedliście jeszcze takich kotletów, to polecam! Z pewnością Wam posmakują.
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
15
minut
Czas całkowity:
30
minut
Składniki
-
600
g
filet z piersi indyka pokrojony w drobną kostkę
-
1
cebula
-
1/2
czerwonej papryki
-
2
jajka
-
2
tbsp
posiekanego szczypiorku
-
3
tbsp
mąki pszennej
-
sól, pieprz, czosnek granulowany
-
olej rzepakowy
Wskazówki
-
W misce mieszamy wszystkie składniki na kotlety: mięso, drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę, paprykę, posiekany szczypiorek, jajka, mąkę i doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wszystko mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
-
Za pomocą łyżki wykładamy masę na rozgrzany olej. Smażymy kotlety na złoty kolor z każdej strony.
-
Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi patisonami. Smacznego!