Kotlety siekane z indyka

Jeżeli nie jedliście jeszcze takich kotletów, to polecam! Z pewnością Wam posmakują.
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 600 g filet z piersi indyka pokrojony w drobną kostkę
  • 1 cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 2 tbsp posiekanego szczypiorku
  • 3 tbsp mąki pszennej
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • olej rzepakowy
Wskazówki
  1. W misce mieszamy wszystkie składniki na kotlety: mięso, drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę, paprykę, posiekany szczypiorek, jajka, mąkę i doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wszystko mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
  2. Za pomocą łyżki wykładamy masę na rozgrzany olej. Smażymy kotlety na złoty kolor z każdej strony.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi patisonami. Smacznego!