Cytrynowe à la ptasie mleczko

Ilość: 6 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 50 min. Przyrządzanie: 2 godz. Czas całkowity: 2 godz. 50 min.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy, aby wystygła.
  • Śmietanę ubijamy na gęstą puszystą masę i odstawiamy.
  • Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem. Gdy piana jest sztywna dodajemy chłodną, płynną galaretkę, cały czas ubijając i sok z cytryny. Na końcu dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin,aby stężał. Przed podaniem posypujemy utartą czekoladą. Dekorujemy skórką cytrynową i listkami mięty. Smacznego!

Dodaj komentarz