Kategoria: Coś słodkiego, Desery
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
6 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 50 min.
Przyrządzanie:
2 godz.
Czas całkowity:
2 godz. 50 min.
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy, aby wystygła.
- Śmietanę ubijamy na gęstą puszystą masę i odstawiamy.
- Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem. Gdy piana jest sztywna dodajemy chłodną, płynną galaretkę, cały czas ubijając i sok z cytryny. Na końcu dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin,aby stężał. Przed podaniem posypujemy utartą czekoladą. Dekorujemy skórką cytrynową i listkami mięty. Smacznego!