Sałatka Camel

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 50 min.

W czasach licealnych chodziłam ze znajomymi do baru „Camel”, który mieścił się w bramie przy Krakowskim Przedmieściu w Lublinie. Podawali tam pyszne hamburgery i sałatki. Dzisiaj już tego baru nie ma, a ja, metodą prób i błędów, staram się odtworzyć smak mojej ulubionej sałatki z szynką.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Kapustę drobno szatkujemy. Odcedzamy kukurydzę z zalewy. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę, ogórka w półplasterki lub plasterki, a szynkę konserwową w paseczki.
  • Mieszamy wszystkie składniki sałatki w dużej misce i dodajemy majonez z ziołami prowansalskimi. Doprawiamy pieprzem, solą i odstawiamy sałatkę do lodówki na pół godziny, żeby smaki się połączyły. Smacznego!

Dodaj komentarz