Burrito Suizo

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min.

Burrito w tortilli? No pewnie!  Proste do przygotowania i pyszne  danie kuchni meksykańskiej.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną czerwoną cebulę. Dodajemy mięso i mieszając smażymy, aż się zrumieni. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez czosnek i przyprawy. Mieszamy i smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy kukurydzę i fasolę.
  • Przestudzony farsz nakładamy porcjami na placki tortilli i zwijamy, zaginając boki do środka. Burrito układamy na blaszce i zapiekamy w 180 stopniach ok 10 min. Pod koniec zapiekania posypujemy startym serem.
  • Podajemy z sosem pomidorowym z dodatkiem wędzonej papryki, zieloną kolendrą.

Dodaj komentarz