Kategoria: Ciasta
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
8 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 1 godz.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
2 godz.
Łatwy do przygotowania i smaczny deser, który zadowoli nie tylko dzieci. Sprawdź przepis!
Składniki
Dostosuj porcje
Wskazówki
- Pierwszą galaretkę zalewamy 300 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy. Formę tzw. keksówkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy borówki i zalewamy wystudzoną galaretką. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
- Drugą galaretkę zalewamy 200 ml wrzącej wody i mieszamy, dodajemy połamaną białą czekoladę, czekamy chwilę aż zmięknie i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i cienkim strumieniem wlewamy tężejącą galaretkę z białą czekoladą.
-