Borówkowa pianka

Ilość: 8 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 2 godz.

Łatwy do przygotowania i smaczny deser, który zadowoli nie tylko dzieci. Sprawdź przepis!

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Pierwszą galaretkę zalewamy 300 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy. Formę tzw. keksówkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy borówki i zalewamy wystudzoną galaretką. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
  • Drugą galaretkę zalewamy 200 ml wrzącej wody i mieszamy, dodajemy połamaną białą czekoladę, czekamy chwilę aż zmięknie i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i cienkim strumieniem wlewamy tężejącą galaretkę z białą czekoladą.
  • Piankę wylewamy na zastygniętą galaretkę z borówkami. Od razu na piance układamy biszkopty. Całość zawijamy folią spożywczą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wykładamy na talerz, usuwamy folię i ozdabiamy, ja użyłam do tego małych bezików, borówek i listków mięty. Smacznego!

Dodaj komentarz