Sałatka z tuńczykiem i awokado

Ilość: 2 Servings

Sałatka z tuńczykiem i awokado to świetny pomysł na zdrową i łatwą w przygotowaniu przekąskę. Mniam, uwielbiam!

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na sos

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do słoiczka wlewamy ocet winny, dodajemy sól, pieprz i musztardę. Zakręcamy i mieszamy, aż sól się rozpuści. Następnie dodajemy oliwę i intensywnie mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje.
  • Do miski wkładamy sałatę, odsączoną kukurydzę i pokrojone awokado i czerwoną cebulę. Wszystko zalewany wcześniej przygotowanym sosem i mieszamy.
  • Sałatkę wykładamy na talerze na których będziemy serwować danie. Na wierzchu układamy połówki jajek i odsączonego tuńczyka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Sałatkę podajemy z pieczywem czosnkowym. Smacznego!

Dodaj komentarz