Ciasto: siekamy wszystkie składniki i zagniatamy kruche ciasto (można to zrobić robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta albo ręcznie). ¼ ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Pozostałą część ciasta rozwałkowujemy i układamy na dnie prostokątnej blachy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
Odsączamy brzoskwinie na sitku, a następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Masa serowa: miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą jasną masę. Potem dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Następnie dodajemy twaróg i budyń, całość mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto kruche ułożone na dnie blachy.
Na masie serowej układamy kawałki brzoskwiń.
Piana białkowa: białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo cukier. Gotową masę bezową wykładamy na brzoskwinie.
Schłodzone ciasto z lodówki ścieramy na tarce o grubych oczkach, na wierzch piany białkowej.
Sernik pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny w temperaturze 175°C z termoobiegiem. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto do ostygnięcia, a następnie schładzamy je w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!