Zupa z kapusty pekińskiej
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
1/2
kapusty pekińskiej
-
1
marchew
-
1
pietruszka
-
1
por
-
5
ziemniaków
-
2
ząbki czosnku
-
2
l
bulionu warzywnego lub drobiowego
-
2
tbsp
przecieru pomidorowego
-
150
ml
śmietany 18%
-
2
tbsp
oleju rzepakowego
-
sól, pieprz, natka pietruszki
Wskazówki
-
W garnku z bulionem gotujemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kapustę szatkujemy dodajemy do ziemniaków.
-
Na patelni na oleju podsmażamy pora pokrojonego w półkrążki i marchew z pietruszką starte na tarce o dużych oczkach. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i koncentrat pomidorowy, wszystko przesmażamy i dodajemy do bulionu.
-
Na koniec doprawiamy zupę solą, pieprzem, dodajemy natkę pietruszki i śmietanę. Smacznego!