Jeszcze ciepłe malutkie drożdżowe bułeczki, do zjedzenia na dwa kęsy z roztopionym camembertem to świetna propozycja na spotkanie ze znajomymi, na kolację przy winie, polecam!
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Po wyrośnięciu ciasto zagniatamy ponownie i formujemy około 28 małych kuleczek.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na środku kładziemy drewniane opakowanie z serem camembert i układamy kuleczki w koło w dwóch rzędach. Bułeczki smarujemy olejem, posypujemy sezamem i rozmarynem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia.
Bułeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C około 30 minut. Odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Serwujemy jeszcze ciepłe. Odrywamy bułeczkę i smarujemy roztopionym serem. Smacznego!