Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Następnie wodę i olej. Na końcu przesiewamy mąkę z proszkiem, kakao i całość delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto w temperaturze 170 °C przez około 30 minut.
Kiedy biszkopt się piecze, zaczynamy przygotowywać masę. Na mleku gotujemy budyń, po zdjęciu z ognia dodajemy do budyniu 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy budyń do przestudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i do niej także dodajemy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody. Następnie śmietanę łączymy z przestudzonym budyniem. Delikatnie mieszamy, aż powstanie jednorodna masa.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwa placki. Cieńszy będzie stanowił podstawę ciasta, a grubszy kroimy w długie paski o szerokości około 1 cm.
Przekładamy ciasto masą. Placek stanowiący podstawę, smarujemy cienko masą. Na niej układamy paski biszkoptu ułożone w odległości 1 cm. Wolne przestrzenie wypełniamy masą. Następnie pozostałe biszkoptowe paseczki układamy na warstwie masy w odległościach 1 cm i ponownie powstałe przestrzenie wypełniamy masą. Wierzch ciasta posypujemy kakao. Ciasto wstawiamy do lodówki, żeby stężało najlepiej na całą noc. Smacznego!