Gotujemy budyń śmietankowy, ale nie na mleku tylko na śmietanie kremówce. Przygotowujemy pól szklanki śmietany i rozprowadzamy w niej budyń. Pozostałą śmietanę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i zapach waniliowy, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy budyń, ciągle mieszając gotujemy na małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Zdejmujemy rondel z ognia i studzimy. Następnie budyń miksujemy z serkiem mascarpone.
Wykładamy papierem pergaminowym tortownicę. Układamy na spodzie warstwę biszkoptów, skrapiamy połową likieru, układamy połowę truskawek i pół masy serowej. Następnie powtarzamy wszystkie warstwy: biszkopty, likier, truskawki i masa serowa. Przykrywamy tortownicę folią do żywności i wstawiamy na 5 godzin do lodówki.
Wyjmujemy ciasto z formy i dekorujemy truskawkami. Smacznego!