Schabowe nadziewane serem i szynką

Porcje: 6 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • 700 g schabu bez kości w kawałku
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 cup tartej bułki
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
  • wykałaczki
Wskazówki
  1. Schab kroimy na 6 grubszych plastrów. Następnie każdy plaster nacinamy w połowie grubości prawie do końca.
  2. Obydwa płaty każdego plastra rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy solą i pieprzem. W nacięcie wkładamy plaster żółtego sera i szynki, spinamy wykałaczką.
  3. Kotlety panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron. Smacznego!
Notatki

Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie ziemniaki z wody i sałata ze szczypiorkiem i śmietaną.