Pasta z tuńczyka

Zacznij dzień pysznym śniadaniem :)
Porcje: 8 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • 1 puszka tuńczyk w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g sera żółtego w kawałku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 czerwona cebula
  • 3-4 tbsp majonezu
  • 1 tbsp musztardy
  • Sól, pieprz, papryka
Wskazówki
  1. Tuńczyka odcedzamy, wkładamy do miski i rozcieramy widelcem, ser i ugotowane na twardo jajka ścieramy na drobnych oczkach na jarzynówce, ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy z tuńczykiem. Na końcu dodajemy majonez, musztardę i doprawiamy przyprawami. Mieszamy wszystko dokładnie, aby powstała gładka masa.
  2. Pastę podajemy na ulubionym pieczywie. Smacznego!
Notatki

Pasta świetnie nadaje się do wypełnienia wytrawnych babeczek, wtedy powstaje bardzo ładna i smaczna przekąska na przyjęcie.