Makaron z serem i owocami

Letni obiad w mniej niż pół godziny :) Makaron z serem na słodko i sezonowe owoce. Mniam :)
Porcje: 3 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • 400 g makaron wstążki
  • 2 tbsp masła
  • 250 g sera twarogowego
  • 300 g śmietana 12%
  • 2 tbsp cukru pudru
  • 1 tsp ekstraktu naturalnego waniliowego
  • Dodatkowo: sezonowe owoce np. maliny, jeżyny, borówki
Wskazówki
  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i jeszcze gorący wymieszać z masłem.
  2. Twaróg umieszczamy w misce i rozcieramy przy pomocy widelca. Dodajemy śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy.
  3. Na talerzy układamy makaron, na nim słodki twaróg, a na wierzchu owoce. Smacznego!