Makaron z serem i owocami
Letni obiad w mniej niż pół godziny :) Makaron z serem na słodko i sezonowe owoce. Mniam :)
Porcje:
3
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
400
g
makaron wstążki
-
2
tbsp
masła
-
250
g
sera twarogowego
-
300
g
śmietana 12%
-
2
tbsp
cukru pudru
-
1
tsp
ekstraktu naturalnego waniliowego
Dodatkowo: sezonowe owoce np. maliny, jeżyny, borówki
Wskazówki
-
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i jeszcze gorący wymieszać z masłem.
-
Twaróg umieszczamy w misce i rozcieramy przy pomocy widelca. Dodajemy śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy.
-
Na talerzy układamy makaron, na nim słodki twaróg, a na wierzchu owoce. Smacznego!