Łosoś w chrupiącej skórce

Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 4 filety z łososia (po 15 dag)
  • 8 tbsp płatków kukurydzianych
  • 200 g serka homogenizowanego
  • 1 tbsp natki pietruszki
  • 1 tbsp szczypiorku
  • 1 tbsp oregano
  • 1 tbsp melisy
  • 2 tbsp sezamu
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz, mielona papryka
Wskazówki
  1. Filety myjemy, osuszamy. Płatki kukurydziane tłuczemy na drobniejsze kawałami. Zioła drobno siekamy. Płatki i zieleninę mieszamy z serkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę nakładamy na filety i posypujemy sezamem. Łososia pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Łososia podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami. Smacznego!