Łosoś w chrupiącej skórce
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
15
minut
Czas całkowity:
30
minut
Składniki
-
4
filety z łososia (po 15 dag)
-
8
tbsp
płatków kukurydzianych
-
200
g
serka homogenizowanego
-
1
tbsp
natki pietruszki
-
1
tbsp
szczypiorku
-
1
tbsp
oregano
-
1
tbsp
melisy
-
2
tbsp
sezamu
-
1
cytryna
-
sól, pieprz, mielona papryka
Wskazówki
-
Filety myjemy, osuszamy. Płatki kukurydziane tłuczemy na drobniejsze kawałami. Zioła drobno siekamy. Płatki i zieleninę mieszamy z serkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Masę nakładamy na filety i posypujemy sezamem. Łososia pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Łososia podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami. Smacznego!