Grzane wino – grzaniec

Najsmaczniejsze grzane wino to grzaniec w艂asnej roboty 馃槈 Aromatyczne dzi臋ki dodatkowi rozmarynu i go藕dzik贸w. Dzisiaj Andrzejki, wiec nie zapomnij kupi膰 butelki (najlepiej dw贸ch) swojego ulubionego czerwonego wina.  
  • Trudno艣膰: 艁atwa
  • Kategoria:
  • Spos贸b przyrz膮dzenia:
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Sk艂adniki
  • 100 g cukru
  • 2 pomara艅cze
  • cynamon, go藕dziki, kardamon
  • 艣wie偶y rozmaryn
  • 1 butelka czerwonego wytrawnego wina
Wskaz贸wki
  1. Do rondelka wsypujemy cukier. Zdejmujemy sk贸rk臋 z jednej pomara艅czy i wyciskamy z niej sok. Dodajemy do rondla lask臋 cynamonu, kardamon, go藕dziki, sk贸rk臋 z pomara艅czy i sok. Wszystko zagotowujemy. Nast臋pnie dodajemy wino i wolno podgrzewamy, wino nie mo偶e si臋 zagotowa膰.
  2. Gor膮cy nap贸j rozlewamy do szklanek, dekorujemy rozmarynem i plasterkami pomara艅czy z go藕dzikami. Smacznego!