Grzane wino – grzaniec
Najsmaczniejsze grzane wino to grzaniec w艂asnej roboty 馃槈 Aromatyczne dzi臋ki dodatkowi rozmarynu i go藕dzik贸w. Dzisiaj Andrzejki, wiec nie zapomnij kupi膰 butelki (najlepiej dw贸ch) swojego ulubionego czerwonego wina.
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Sk艂adniki
-
100
g
cukru
-
2
pomara艅cze
-
cynamon, go藕dziki, kardamon
-
艣wie偶y rozmaryn
-
1
butelka czerwonego wytrawnego wina
Wskaz贸wki
-
Do rondelka wsypujemy cukier. Zdejmujemy sk贸rk臋 z jednej pomara艅czy i wyciskamy z niej sok. Dodajemy do rondla lask臋 cynamonu, kardamon, go藕dziki, sk贸rk臋 z pomara艅czy i sok. Wszystko zagotowujemy.
Nast臋pnie dodajemy wino i wolno podgrzewamy, wino nie mo偶e si臋 zagotowa膰.
-
Gor膮cy nap贸j rozlewamy do szklanek, dekorujemy rozmarynem i plasterkami pomara艅czy z go藕dzikami. Smacznego!