Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski wkładamy wszystkie pozostałe składniki na ciasto drożdżowe i zagniatamy. Na końcu dodajemy masło i wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto jeszcze chwilę wyrabiamy. Dzielimy na 12 równych kawałków, rozwałkowujemy je na okrągłe placuszki. Układamy na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia.
W tym czasie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na centymetrowe kawałeczki rabarbar. Składniki kruszonki, zagniatamy szybko tak, aby powstały grudki różnej wielkości.
W wyrośniętych placuszkach wyciskamy dołek, ja robię to szklanką. Smarujemy jajkiem połączonym z mlekiem. W każde wgłębienie wkładamy rabarbar i posypujemy kruszonką. Drożdżówki pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C. Smacznego!