Ciasto z morelami
To ciasto z morelami jest idealne dla początkujących. Proste i szybkie do zrobienia! Zawsze wychodzi i jest pyszne!
Porcje:
8
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
45
minut
Czas całkowity:
60
minut
Składniki
-
4
jajka
-
1/2
cup
cukru
-
200
ml
oleju rzepakowy
-
2
cup
mąki pszennej niepełne
-
2
tsp
proszku do pieczenia
-
600
g
morele
-
cukier puder
Wskazówki
-
W misie miksera umieszczamy jajka, cukier i olej i zaczynamy miksować. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy do połączenia się wszystkich składników.
Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Morele przepoławiamy i pozbawiamy pestek. Układamy na cieście skórką do dołu. Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
-
Wyjmujemy z piekarnika. Studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!