Ciasto z morelami

To ciasto z morelami jest idealne dla początkujących. Proste i szybkie do zrobienia! Zawsze wychodzi i jest pyszne!
Porcje: 8 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 45 minut
Czas całkowity: 60 minut
Składniki
  • 4 jajka
  • 1/2 cup cukru
  • 200 ml oleju rzepakowy
  • 2 cup mąki pszennej niepełne
  • 2 tsp proszku do pieczenia
  • 600 g morele
  • cukier puder
Wskazówki
  1. W misie miksera umieszczamy jajka, cukier i olej i zaczynamy miksować. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Morele przepoławiamy i pozbawiamy pestek. Układamy na cieście skórką do dołu. Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  2. Wyjmujemy z piekarnika. Studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!