Sznycle z indyka w cieście ryżowym

Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 15 minut
Czas całkowity: 30 minut
Składniki
  • 8 sznycli z fileta z piersi indyka
  • 3/4 cup mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 1 tsp soku z cytryny
  • 3/4 cup wody
  • 1/2 tsp imbir mielony
  • 1/3 tsp kurkuma mielona
  • 1 tsp papryka słodka mielona
  • 1/2 tsp chili mielone
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
Wskazówki
  1. Sznycle z indyka lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
  2. W miseczce przygotowujemy ciasto ryżowe: roztrzepujemy jajko widelcem, dodajemy sok z cytryny, przyprawy, mąkę ryżową i stopniowo dodajemy wodę. Ciasto musi być gęste, żeby nie spływało z kotletów.
  3. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron. Smacznego!
Notatki

Sznycle smakują dobrze z różnymi dodatkami, u mnie tym razem z kaszą bulgur i cukinią.