Sałatka w serowych miseczkach

Lekka sałatka podana w serowych miseczkach, to pyszna propozycja by zachwycić swoich gości. Zachęcam do wypróbowania!
  • Trudność: Łatwa
  • Kategoria:
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
  • ser Grana Padano
  • sałata lodowa i rukola
  • awokado
  • ogórek zielony
  • pomidorki koktajlowe
  • czarne oliwki
  • kiełki rzodkiewki lub inne
  • papryka
  • ser feta
  • Składniki na sos
  • 4 tbsp oliwy
  • 4 tbsp octu z białego winnego
  • 1 tbsp miodu
  • 1 tbsp musztardy
  • 1 tbsp majonezu
  • 1 tbsp zielonego pesto
Wskazówki
  1. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na talerzyku kładziemy kawałek papieru do pieczenia na nim układamy ser w kształcie koła. Wkładamy na ok 20-25 sekund do mikrofalówki (zależy od mocy kuchenki i jej ustawień). Ser ma się lekko rozpuścić.
  2. Gdy ser lekko przestygnie układamy go na szklane postawionej do góry dnem i formujemy z niego miseczkę. Pozostawiamy, aż zastygnie.
  3. Wszystkie składniki na sos wkładamy do słoiczka i energicznie potrząsamy. Warzywa na sałatkę kroimy. Na sałatkę możecie użyć dowolnych, ulubionych przez Was warzyw. Sałatkę serwujemy z serowych miseczkach polaną sosem. Smacznego!