Sałatka w serowych miseczkach
Lekka sałatka podana w serowych miseczkach, to pyszna propozycja by zachwycić swoich gości. Zachęcam do wypróbowania!
Porcje:
4
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Składniki
-
ser Grana Padano
-
sałata lodowa i rukola
-
awokado
-
ogórek zielony
-
pomidorki koktajlowe
-
czarne oliwki
-
kiełki rzodkiewki lub inne
-
papryka
-
ser feta
Składniki na sos
-
4
tbsp
oliwy
-
4
tbsp
octu z białego winnego
-
1
tbsp
miodu
-
1
tbsp
musztardy
-
1
tbsp
majonezu
-
1
tbsp
zielonego pesto
Wskazówki
-
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na talerzyku kładziemy kawałek papieru do pieczenia na nim układamy ser w kształcie koła. Wkładamy na ok 20-25 sekund do mikrofalówki (zależy od mocy kuchenki i jej ustawień). Ser ma się lekko rozpuścić.
-
Gdy ser lekko przestygnie układamy go na szklane postawionej do góry dnem i formujemy z niego miseczkę. Pozostawiamy, aż zastygnie.
-
Wszystkie składniki na sos wkładamy do słoiczka i energicznie potrząsamy. Warzywa na sałatkę kroimy. Na sałatkę możecie użyć dowolnych, ulubionych przez Was warzyw. Sałatkę serwujemy z serowych miseczkach polaną sosem. Smacznego!