Sałatka śledziowa z porem i kukurydzą

Prosta i bardzo smaczna sałatka. Tylko trzy składniki: śledź, por i kukurydza.  Jest gotowa od razu po przygotowaniu. Sprawdzi się od święta i na co dzień, na przykład na kolację.
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 10 minut
Czas całkowity: 40 minut
Składniki
  • 4 filety śledziowe a'la Matjas
  • 1 cup mleka
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 tbsp majonezu
  • 1 tsp curry
  • pieprz
Wskazówki
  1. Filety śledziowe moczymy w mleku około godziny. Następnie je płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
  2. Kiedy śledzie się moczą kroimy pora w pół krążki i przelewamy na sicie wrzątkiem. Studzimy. Odcedzamy kukurydzę.
  3. Do miski wkładamy śledzie, pora i kukurydzę. Dodajemy majonez, curry, mieszamy i doprawiamy pieprzem. Smacznego!