Sałatka meksykańska z kabanosem
Jest prosta, smaczna i szybka do zrobienia. Świetnie nadaje się na domową imprezę, kolację i do pracy na drugie śniadanie.
Porcje:
6
yield(s)
Przygotowanie:
20
minut
Przyrządzanie:
30
minut
Czas całkowity:
50
minut
Składniki
-
1
por
-
1
puszka czerwonej fasoli
-
1
malutka puszka kukurydzy z chili
(212ml)
-
1
mała puszka ananasów
(po odsączeniu około 140g)
-
200
g
żółtego sera
-
200
g
kabanosów
-
1
czerwona papryka
-
4
tbsp
majonezu
-
sól, pieprz ostra papryka
-
1
tbsp
sok z limonki
-
świeża kolendra lub pietruszka
-
nachosy
Wskazówki
-
Pora kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz wzdłuż na mniejsze części, następnie w poprzek na małe kawałeczki. Wykładamy na sitko i przelewamy wrzącą wodą, odsączamy.
-
Na sitko wykładamy fasolką i przepłukujemy zimną wodą. Inne składniki z puszek tj. kukurydzę i ananasa też odcedzamy na sicie. Kabanosy kroimy w plasterki, a ser żółty, paprykę i ananasa w drobną kosteczkę.
-
Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą, papryką, pieprzem i mieszamy. Dekorujemy świeżą kolendrą. Podajemy na przykład z nachosami. Smacznego!