Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
3 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 6 godz.
Przyrządzanie:
30 min.
Czas całkowity:
6 godz. 30 min.
Rāmen nie ma sformalizowanego przepisu. Każdy kucharz, wymyśla własną recepturę, a to jest moja 🙂
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na bulion
- Dodatki
Wskazówki
- Do dużego garnka wkładamy kości na bulion, zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Usuwamy z wierzchu szumowiny. Dodajemy cebulę w łupinach przekrojoną na pół, marchewkę, czosnek i imbir. Gotujemy na najmniejszym ogniu przez około 5 godzin. Po tym czasie dodajemy grzyby shitake i gotujemy jeszcze godzinę. Bulion przecedzamy doprawiamy do smaku sosem sojowym i opcjonalnie pastą miso.
-