Omlet z serem i pieczarkami

Pyszny i sycący omlet z dodatkiem sera mozzarella i pieczarkami. Szybko się robi i szybko znika z talerza.
Porcje: 1 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Składniki
  • 3 jajka
  • 50 ml mleka
  • 1 tbsp oleju
  • 50 g startego sera mozzarella
  • sól, pieprz
  • 1 tsp masła
  • kilka pieczarek
  • posiekany szczypiorek
Wskazówki
  1. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy, dodajemy mleko oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Gdy omlet zaczyna się ścinać posypujemy serem i zwijamy jak naleśnik.
  3. Na osobnej patelnie na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Omlet podajemy gorący posypany posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!