Omlet z serem i pieczarkami
Pyszny i sycący omlet z dodatkiem sera mozzarella i pieczarkami. Szybko się robi i szybko znika z talerza.
Porcje:
1
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Składniki
-
3
jajka
-
50
ml
mleka
-
1
tbsp
oleju
-
50
g
startego sera mozzarella
-
sól, pieprz
-
1
tsp
masła
-
kilka pieczarek
-
posiekany szczypiorek
Wskazówki
-
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy, dodajemy mleko oraz sól i pieprz do smaku.
-
Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Gdy omlet zaczyna się ścinać posypujemy serem i zwijamy jak naleśnik.
-
Na osobnej patelnie na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem.
-
Omlet podajemy gorący posypany posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!