Mini serniczki Lotus Biscoff
Znacie ciasteczka Lotus? Korzenne smaki idealne na jesienną porę. Jestem przekonana, że spodobają się Wam te mini serniczki. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakują obłędnie!
Porcje:
2
yield(s)
Przygotowanie:
30
minut
Przyrządzanie:
60
minut
Czas całkowity:
90
minut
Składniki
Spód
-
6
ciasteczek Lotus Biscoff
-
2
tbsp
roztopionego masła
Masa serowa
-
200
g
serka naturalnego
(użyłam Bielucha)
-
1
tbsp
cukru pudru
-
2
tbsp
kremu Lotus Biscoff
Polewa
-
2
tbsp
kremu Lotus Biscoff
-
Do ozdoby ciasteczka Lotus Biscoff całe i pokruszone
Wskazówki
-
Ciasteczka kruszymy na piasek i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy dno miseczek i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
-
W tym czasie robimy masę serową. W misce umieszczamy serek, cukier puder, krem ciasteczkowy i wszystko ubijamy mikserem, aż powstanie jednolita masa. Masę serową wykładamy na spód z ciasteczek i równomiernie rozprowadzamy.
-
Kremu Lotus Biscoff rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na wierzch masy serowej. Serniczki ozdabiamy pokruszonymi i całymi ciasteczkami. Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego!