Mini serniczki Lotus Biscoff

Znacie ciasteczka Lotus? Korzenne smaki idealne na jesienną porę. Jestem przekonana, że spodobają się Wam te mini serniczki. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakują obłędnie!
Porcje: 2 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 60 minut
Czas całkowity: 90 minut
Składniki
    Spód
  • 6 ciasteczek Lotus Biscoff
  • 2 tbsp roztopionego masła
  • Masa serowa
  • 200 g serka naturalnego (użyłam Bielucha)
  • 1 tbsp cukru pudru
  • 2 tbsp kremu Lotus Biscoff
  • Polewa
  • 2 tbsp kremu Lotus Biscoff
  • Do ozdoby ciasteczka Lotus Biscoff całe i pokruszone
Wskazówki
  1. Ciasteczka kruszymy na piasek i mieszamy z roztopionym masłem. Wykładamy dno miseczek i wstawiamy do lodówki na 15 minut.
  2. W tym czasie robimy masę serową. W misce umieszczamy serek, cukier puder, krem ciasteczkowy i wszystko ubijamy mikserem, aż powstanie jednolita masa. Masę serową wykładamy na spód z ciasteczek i równomiernie rozprowadzamy.
  3. Kremu Lotus Biscoff rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na wierzch masy serowej. Serniczki ozdabiamy pokruszonymi i całymi ciasteczkami. Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego!