Kapitański omlet

Porcje: 1 yield(s)
Przygotowanie: 20 minut
Składniki
  • 50 g wędzonego bekonu
  • 1/2 cebuli
  • kawałek pora
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 3 jajka
  • 1 tbsp oleju
  • Sól, pieprz, natka pietruszki, szczypiorek
Wskazówki
  1. Bekon kroimy w paseczki, pora w półkrążki, cebulę i ugotowanego ziemniaka w kosteczkę, natkę i szczypiorek siekamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy bekon, cebulę i pora. Smażymy na wolny ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojonego ziemniaka. Wlewamy rozkłócone jajka doprawione solą i pieprzem. Omlet przykrywamy pokrywką i trzymamy na małym ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszamy.
  3. Przed podaniem omlet posypujemy natką i szczypiorkiem. Smacznego!