Kapitański omlet
Porcje:
1
yield(s)
Przygotowanie:
20
minut
Składniki
-
50
g
wędzonego bekonu
-
1/2
cebuli
-
kawałek pora
-
1
ugotowany ziemniak
-
3
jajka
-
1
tbsp
oleju
-
Sól, pieprz, natka pietruszki, szczypiorek
Wskazówki
-
Bekon kroimy w paseczki, pora w półkrążki, cebulę i ugotowanego ziemniaka w kosteczkę, natkę i szczypiorek siekamy.
-
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy bekon, cebulę i pora. Smażymy na wolny ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojonego ziemniaka. Wlewamy rozkłócone jajka doprawione solą i pieprzem. Omlet przykrywamy pokrywką i trzymamy na małym ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszamy.
-
Przed podaniem omlet posypujemy natką i szczypiorkiem. Smacznego!