Grzanki z jajecznicą, boczkiem i szparagami
Śniadanie proste i pyszne! Spróbuj! na pewno Ci posmakuje!
Porcje:
1
yield(s)
Przygotowanie:
20
minut
Składniki
-
2
kromki chleba
-
2
jajka
-
1
tsp
masła
-
2
plasterki boczku wędzonego
-
4
szparagi
-
ser Grana Padano
-
pomidorki koktajlowe, oliwki Kalamata
-
sól, pieprz
Wskazówki
-
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na chrupko.
-
Na grillowej patelni opiekamy kromki chleba posmarowane masłem i grillujemy szparagi.
-
Jajka smażymy na masełku z dodatkiem soli i pieprzu.
-
Na kromki układamy składniki: jajecznicę, boczek i szparagi, a na koniec posypujemy parmezanem. Podajemy z pomidorkami i oliwkami. Smacznego!