Grzanki z jajecznicą, boczkiem i szparagami

Śniadanie proste i pyszne! Spróbuj! na pewno Ci posmakuje!
Porcje: 1 yield(s)
Przygotowanie: 20 minut
Składniki
  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • 1 tsp masła
  • 2 plasterki boczku wędzonego
  • 4 szparagi
  • ser Grana Padano
  • pomidorki koktajlowe, oliwki Kalamata
  • sól, pieprz
Wskazówki
  1. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na chrupko.
  2. Na grillowej patelni opiekamy kromki chleba posmarowane masłem i grillujemy szparagi.
  3. Jajka smażymy na masełku z dodatkiem soli i pieprzu.
  4. Na kromki układamy składniki: jajecznicę, boczek i szparagi, a na koniec posypujemy parmezanem. Podajemy z pomidorkami i oliwkami. Smacznego!